latinica  ћирилица
06/05/2020 |  14:04 ⇒ 18:31 | Аутор: СРНА

У току криминалистичка обрада над пореским инспектором (ФОТО)

У току је криминалистичка обрада над пореским инспектором чији су иницијали Н.Б, који је јутрос ухапшен у Приједору због основа сумње да је починио кривично дјело примање мита, као и претреси просторија које користи, рекла је начелник Одјељења за односе са јавношћу Министарства унутрашњих послова Републике Српске Мирна Миљановић.

- Лице је слободе лишено у својим службеним просторијама, након извршеног кривичног дјела, те је у току криминалистичка обрада над њим, као и претреси приватних и службених просторија које користи у Приједору - рекла је Миљановићева.

Она је навела да је Н.Б. порески инспектор из приједорског Подручног центра Пореске управе Републике Српске.

Миљановићева је напоменула да је приликом хапшења код Н.Б. пронађена одређена количина новца, као и други предмети који ће послужити у даљем кривичном поступку.

Незванично се сазнаје да је ријеч о 5.000 КМ.

Новац (Фото: РТРС)

Миљановићева је навела да су Н.Б. ухапсили припадници Управе за организовани и тешки криминалитет МУП-а Републике Српске на подручју Приједора у оквиру акције кодног назива "Сводна", која се спроводи под надзором републичког Тужилаштва, а усмјерена је на сузбијање кривичних дјела коруптивног карактера на подручју Републике Српске.

- МУП Српске захваљује грађанима који су овај случај пријавили полицији, те позива и све друге грађане да овакве случајеве пријављују надлежним органима како би одговорни за ова кривична дјела били процесуирани - рекла је Миљановићева.