latinica  ћирилица
11/05/2020 |  16:30 ⇒ 16:30 | Аутор: СРНА

Ружнић обећао да ће камп "Липа" бити ограђен жицом од два и по метра

Премијер Унско-санског кантона Мустафа Ружнић обећао је данас на састанку са начелником општине Босански Петровац Дејаном Прошићем у Бихаћу подршку тој општини у рјешавању проблема са којима се сусрећу због измјештања миграната у камп "Липа", а као једну од првих мјера обећао је ограђивање кампа жицом од око 2,5 метара висине и постављање капије.
Мустафа Ружнић (фото: facebook.com/pg/VLADAUSK) -
Мустафа Ружнић (фото: facebook.com/pg/VLADAUSK)

- Премијер је обећао и писано обраћање комесару, у циљу веће контроле и обиласка по мјесним заједницама полицијских службеника, те постављање пунктова за контролу и усмјеравање миграната - наводи се у саопштењу из општине Босански Петровац.

Прошић је Ружнића информисао о низу проблема са којим се грађани Босанског Петровца сусрећу због измјештања миграната у камп "Липа", који је свега на неколико километара удаљености од територија ове општине, те изнио ставове незадовољних предсједника мјесних заједница због слободног кретања миграната кроз њихове мјесне заједнице, усљед чега долази до провала и крађа.

Прошић је Ружнића упознао о писму мјештана Мјесне заједнице Врточе, у којем захтијевају од власти да се проблем миграната ријеши, како би грађани, који су старије животне доби, живјели мирно на свом огњишту.

Прошић је раније рекао Срни да је затражио данас од власти Унско-санског кантона да гарантују за безбједност становништву Босанског Петровца и мјеста у околини српског села Липе, због десетак провала у куће, крађа аутомобила и ситнијих крађа које су се догодиле након што је формиран мигрантски камп у Липи.