latinica  ћирилица
12/05/2020 |  11:09 ⇒ 11:12 | Аутор: СРНА

Давидовић: Босански Петровац успутни плијен миграната

Удружење "Повратници" из Унско-санског кантона захтијева од кантоналних власти да се објелодане сви документи о настанку мигрантског кампа у српском селу Липа код Бихаћа како би се знало да ли је планирана изградња школе, џамије или других објеката као дугорочно рјешење за мигранте.
Босански Петровац - Фото: РТРС
Босански ПетровацФото: РТРС

- Желимо да знамо чија је то земља, да ли је планирана изградња школе, џамије и других објеката за дугорочно рјешење о смјештању миграната у Липу -  рекао је Срни предсједник овог удружења Немања Давидовић.

Он је навео да стављање ограде око мигрантског кампа неће помоћи становништву Босанског Петровца који је, истакао је, постао рута проласка миграната према Бихаћу.

- Ми смо постали успутни плијен, чему свједоче бројне провале и крађе у посљедњих неколико дана - истакао је Давидовић и додао да је завладао страх међу становницима Босанског Петровца због свакодневних сусрета са групама миграната и инцидената.

Он је навео да ће испред удружења бити упућени захтијеви властима Унско-санског кантона за обнову повратничких кућа у селу Липа.