latinica  ћирилица
12/05/2020 |  12:33 ⇒ 13:01 | Аутор: РТРС

Удружење "Повратници": Снимање спота на стратишту српског народа скандалозан чин

Удружење повратника у Унско-сански кантон "Повратници" оштро је реаговало на како кажу скандалозни догађај, који се десио у мјесту Гаравице код Бихаћа, једном од највећих стратишта српског народа из Другог свјетског рата.
Спомен-парк Гаравице (фото:Donald Diebyl) -
Спомен-парк Гаравице (фото:Donald Diebyl)

Наиме, Туристичка заједница града Бихаћа тамо је организовала снимање спота уз техно музику.

У Удружењу "Повратници" кажу да су шокирани овим чином и не могу да вјерују да је неко могао ову локацију, на којој је побијено 12.000 Срба у Другом свјетском рату, изабрати као мјесто у којем ће се снимати промотивни спот.

 - Управо зато упутили смо и допис српскиом члану Предсједништва БиХ, којег молимо да се Предсједништво БиХ очитује о овом скандалозном догађају. Знајући да сте сваке године одлазили у Гаравице на помен и истицали да је страдање монструозно и да се не смије заборавити, молимо вас да учините све што је у вашој надлежности да се овај чин осуди - наводе у допису из овог Удружења. 

Сматрају и да је ово што се десило нови вид омаловажавања жртава, свјесно или несвјесно.

- Историја је на Гаравицама стала за хиљаде невино пострадалих - поручено је прошле године, а ми сматрамо да никако не смије да се исписује нека нова на том мјесту - истиче се у допису.