latinica  ћирилица
13/05/2020 |  15:32 ⇒ 20:38 | Аутор: Агенције

Кривичне пријаве против Мандића, Кнежевића и Булатовића

Полиција је поднијела кривичне пријаве против посланика Демократског фронта Андрије Мандића, Милана Кнежевића и Предрага Булатовића због сумње да су извршили кривично дјело позивање на отпор.
Полиција Црне Горе - Фото: илустрација
Полиција Црне ГореФото: илустрација

Како је саопштено из Управе полиције, Мандић је 6. маја приликом свог излагања у пленарној сали Скупштине позивао грађане да се окупе у што већем броју на литији у Никшићу 12. маја 2020. године.

- Посланик М.К. је у свом излагању захтјевао од митрополита црногорско-приморског Амфилохија да такође позове грађане да се окупе на литији у Никшићу у што већем броју. Осим тога, и посланик П.Б. је приликом свог излагања 7. маја позвао митрополита црногорско-приморског Амфилохија, епископа будимљанско-никшићког Јоаникија, као и Епископски савјет, да наставе са литијама - саопштено је из Управе полиције.

- По налогу Основног државног тужилаштва из Подгорице, а у вези изјава у Скупштини, Управа полиције ЦБ Подгорица поднијела је кривичну пријаву против А.М, М.К. и П.Б. због постојања основа сумње да су извршили кривично дјело позивање на отпор. У наредном периоду предузимаће се мјере и радње неопходне за доношење одлуке - саопштено је из ОДТ-а.

На овај начин су, како се сумња, Мандић, Кнежевић и Булатовић извршили кривично дјело позивање на отпор, као и на непоштовање Наредбе Министарства здравља о забрани окупљања.

Повезане вијести:

Из часа у час: Драма у Црној Гори; Полиција бацила сузавац, разбијена блокада пута, хапшења