latinica  ћирилица
13/05/2020 |  16:25 ⇒ 20:37 | Аутор: СРНА

Мандић: Одустали смо од одлуке да позовемо народ на улице

Демократски фронт одустао је од одлуке да позове све православне хришћане да изађу на улице, блокирају Црну Гору и зауставе саобраћај и кретање док не буду пуштени Његово преосвештенство епископ Јоаникије и свештеници, саопштио је лидер тог политичког савеза Андрија Мандић.
Андрија Мандић (Фото:Танјуг/Д.Г.)) -
Андрија Мандић (Фото:Танјуг/Д.Г.))

Он је рекао да су одлуку промијенили након позива Његовог високопреосвештенства митрополита Амфилохија и саопштења Епископског савјета, којима је, на само ДФ-у, већ и владајућој већини и другим странкама, поручено да се уздрже од партијских и политичких злоупотреба цркве.

- Ми смо промијенили нашу претходну одлуку да позовемо све православне хришћане да изађу на улице блокирају Црну Гору и зауставе саобраћај и кретање док не буду пуштени Јоаникије и свештеници - рекао је Мандић новинарима испред Скупштине Црне Горе.

Он је навео да је ДФ због позива митрополита Амфилохија одлучио да настави снажну борбу и да не дозволи никоме да у тој борби покуша да им пребаци да они нешто хоће да злоупотријебе да би добили глас више или мање.

Он је истакао да му је жао што, заједно са свим посланицима ДФ-а, мора да послуша митрополита Амфилохија, јер зна да би Црна Гора ноћас била блокирана и да би се једном завршило са овом, како је рекао, диктаторском влашћу.