latinica  ћирилица
13/05/2020 |  22:21 ⇒ 14/05/2020 | 00:38 | Аутор: СРНА

Два полицајца повријеђена у Пљевљима

Управа полиције Црне Горе саопштила је да је у Пљевљима полиција вечерас засута каменицама, стакленим флашама и пиротехничким средствима, да су два полицајца повријеђена и да је у току "привођење више лица одговорних за инциденте".
Пљевља  (Фото:Screenshot/RTCG)) -
Пљевља (Фото:Screenshot/RTCG))

- Вечерас је у Пљевљима дошло до инцидента у којем су окупљени грађани напали полицијске службенике и у њиховом правцу бацали каменице, стаклене флаше и пиротехничка средства, те тако угрожавали животе службеника Управе полиције. Два службеника Центра безбједности Пљевља су повријеђена - наведено је у саопштењу.

Из Управе полиције прецизирају да се у Улици краља Петра окупио већи број грађана супротно наредби црногорског Министарства здравља о забрани јавних окупљања.

- Након више упозорења и наређења службеника полиције окупљена маса се оглушила о наређења и у правцу полицијских службеника почела да баца камење, стаклене флаше и пиротехничка средства - наводи се у саопштењу.

У саопштењу се додаје да је полиција употријебила сузавац, да се окупљени грађани разилазе, као и да је "велики број окупљених био маскиран и млађе животне доби".

- У току је привођење више лица одговорних за инциденте, али и даље полицијске мјере и радње на идентификовању и процесуирању свих лица - наводи црногорска Управа полиције.

Вечерас су у Никшићу, Пљевљима, као и у Беранама, Подгорици и Будви одржани протести због хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и седам никшићких свештеника, а полиција је уз употребу сузаваца и шок бомби растјерала окупљена у Никшићу и Пљевљима.