latinica  ћирилица
14/05/2020 |  11:37 ⇒ 11:39 | Аутор: СРНА

Филму "Крајпуташ у Јасенову" награда за најбољи дигитални садржај

Награда за најбољи дигитални садржај за "Временску линију културе Србије и Срба ван матице" додијељена је филму "Крајпуташ у Јасенову" /Поп Ристов спомен у Јасенову/ Миомира Филиповића, због снажне поруке о чувању и бризи за културно насљеђе Србије, саопштено је из Завода за проучавање културног развитка Србије.
Камен крајпуташ у Јасенову (Фото:frontal.rs) -
Камен крајпуташ у Јасенову (Фото:frontal.rs)

Овај филм је побиједио у конкуренцији више од 100 разноврсних приједлога пристиглих од 8. априла на "Временску линију културе Србије и Срба ван матице" овог завода, који у највећем дијелу одликују квалитет, иновативност и професионални приступ.

У образложењу стручне комисија Завода наведено је да је аутор својим несебичним и несвакидашњим залагањем у овом филму на јединствен начин показао примјер личног залагања за његовање културе сјећања и вриједности које из ње проистичу.

Филиповић је навео да је филмом желио да инспирише и мотивише друге људе да учине сличне кораке од значаја за културу и углед Србије.

Завод за проучавање културног развитка је 8. априла упутио позив за слање дигиталних садржаја за "Временску линију културе Србије и Срба ван матице".

Пристигло је више од 100 приједлога различитих текстова, слика, филмова, виртуелних изложби и других дигиталних садржаја, како од институција и организација у области културе и туризма, тако и од појединаца који су својом креативношћу жељели да обогате "Временску линију културе".

Дио пристиглих радова и приједлога већ је јавно објављен на сајту "Временске линије" и лако је доступан уз кориштење тага "остани код куће", док ће остатак пристиглог богатог материјала, такође, ускоро наћи своје мјесто на сајту.

Награђени филм доступан је за гледање на Јутјубу.