latinica  ћирилица
15/05/2020 |  21:19 ⇒ 16/05/2020 | 07:43 | Аутор: РТРС

Цвијановић: Грађанима ваучери за домаће туристичке дестинације (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је да ће наредне седмице бити креиран програм на основу којег ће грађанима бити дијељени ваучери које ће моћи да троше на туристичким дестинацијама у Српској, а уз подршку једног од фондова из којих ће бити саниране негативне посљедице епидемије вируса корона.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

Цвијановићева је истакла да је то договорено на састанку са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком и предсједником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, а на основу сугестија Привредне коморе и оних који раде у области хотелијерства и туризма.

- Тај програм ће омогућити нашим људима да доживе своју Републику Српску на другачији начин и обиђу многа мјеста за која су чули, али су увијек жељели да иду негдје друго јер је то ваљда у људској природи. Биће то стимулативно за хотелијерство, туризам у цјелини и за грађане. Креиране су контуре тог програма, а сљедеће седмице, вјероватно у четвртак, имаћемо састанак са људима из тог сектора како бисмо коначно дефинисали мјере које ће бити спровођене током цијеле године - нагласила је Цвијановићева гостујући у емисији Актуелно наше телевизије.

 Она је истакла да је сигурна да ће грађани бити опрезни и ако буду отворене границе за путовања, додавши да се велики број породица неће осјећати комотно да путује, поготово ако имају малу дјецу.

Цвијановићева је рекла за да сада анализирају на који начин треба санирати штету од епидемије вируса корона и прилагодити се.