latinica  ћирилица
16/05/2020 |  10:56 ⇒ 12:02 | Аутор: СРНА

Мандић: Криза ће се наставити и након пуштања владике Јоаникија

Један од лидера Демократског фронта /ДФ/ у Црној Гори Андрија Мандић изјавио је да пуштање епископа будимљанско–никшићког Јоаникија на слободу није излаз из кризе већ рјешење за једну спорну ситуацију.
Андрија Мандић (Фото: Н1) -
Андрија Мандић (Фото: Н1)

Мандић је нагласио да нико не може да предвиди шта ће се дешавати у Црној Гори у којој је народна воља да се настави са литијама.

Он је истакао да власт злоупотребљава епидемију вируса корона и да су се мјере које је прописало Национално координационо тијело селективно примјењивале.

- Када размишљате зашто су једног светог човјека и свештенике стрпали у затвор, а да је друге који су кршили мјере Национално координационо тијело казнило са 50 или 100 евра, онда не можете да не помислите да ови људи можда намјерно гурају ову земљу у грађанске сукобе - рекао је Мандић за РТС.

У вези са данашњим конференцијским састанком лидера Срба из Црне Горе са предсједником Србије Александром Вучићем, Мандић је навео да су имали потребу и право да предсједнику Србије кажу да се српски народ најбоље може одупријети и одбранити ако је солидаран и ако се брани као једна цјелина.

- Наша црква би се најбоље бранила као јединствена организација. Ми видимо да наши епископи преносе поруке, а наши сународници у и Републици Српској и у Србији су показали солидарност са грађанима Црне Горе и вјерујућим људима. Жељели бисмо да се настави у том духу - истакао је Мандић.

Мандић је појаснио да у Београд није могао доћи, јер су представнике Срба обавијестили из Националног коордионационог тијела да би се након повратка из Србије и документације да нису заражени 28 дана нашли у карантину и самоизолацији.