latinica  ћирилица
16/05/2020 |  16:46 | Аутор: СРНА

Божовић посјетио владику Јоаникија

Амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић посјетио је Његово преосвештенство епископа будимљанског-никшићког Јоаникија и никшићке свештенике, који су прошле ноћи пуштени из притвора.
Владимир Божовић - Фото: Screenshot
Владимир БожовићФото: Screenshot

Божовић је током посјете у Владичанском двору пренио поздраве предсједника Србије и српског народа, те изразио увјерење да ће сви неспоразуми и проблеми бити рјешавани мирно, дијалогом и уз пуно поштовање како домаћих закона Црне Горе и међународних норми и стандарда, саопштено је из Амбасаде Србије.

Владика Јоаникије упознао Божовића са својим виђењем свих догађаја и захвалио је свим другим амбасадорима у Црној Гори који су изразили интересовање и забринутост за протекле догађаје.

Он је срдачно захвалио за бригу, пажњу и љубав коју су осјетили из братске Србије.

Саговорници су закључили да би сви требало да раде у духу мира, љубави, међусобног уважавања и поштовања и да дају допринос братским и пријатељским односима Србије и Црне Горе, преноси "Спутњик".

У Црној Гори су послије прославе Светог Василија Острошког у Никшићу 12. маја ухапшени Његово преосвештенство епископ будимљанско-никшићки Јоаникије и осам свештеника никшићког Саборног храма. Пуштени су проишле ноћи из притвора у којем су провели 72 сата.