latinica  ћирилица
16/05/2020 |  17:10 ⇒ 17:10 | Аутор: СРНА

Двојица нападача дјелимично признала напад на Петронијевића и Пековића

Двојица осумњичених дјелимично су признала напад на адвоката Горана Петронијевића и предсједника Апелационог суда у Новом Саду Новицу Пековића, док су друга двојица у потпуности то негирала.
Горан Петронијевић (Фото:Medija centar Beograd) -
Горан Петронијевић (Фото:Medija centar Beograd)

Осумњичени за напад су А.У. /40/, Ђ.Н. /41/, М.Б. /53/ и В.М. /40/, који су саслушани у Првом основном тужилаштву у Београду.

Из тужилаштва је наведено да двојица осумњичених признају само да је дошло до свађе и туче, али као разлог наводе да су их оштећени провоцирали. Негирали су да су оштећене шутирали ногама и да су их ударали столицама.

Друга двојица су негирала све што им је стављено на терет, већ су навели да су са осталом двојицом ббили у башти кафића, али да су прије самог догађаја отишли и да нису учествовали, преносе београдски медихи .

Осумњиченима је на терет стављено кривично дјело насилничко понашање у стицају са кривичним дјелом тешка тјелесна повреда у саизвршилаштву, а одређен им је и притвор да не би утицали на свједоке и оштећене.

Напад на адвоката Петронијевића и Пековића, који је и бивши судија Врховног касационог суда, догодио се 15. маја нешто послије поноћи у башти кафића у Беграду. Они су након тога превезени у Ургентни центар гдје су им констатоване повреде.