latinica  ћирилица
16/05/2020 |  18:11 ⇒ 18:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Челична лејди Новог Зеланда заустављена на вратима ресторана

Премијерки Новог Зеланда Џасинди Ардерн није било дозвољено да уђе у популарни ресторан у Велингтону због поштовања мјера социјалног дистанцирање.
Џасинда Ардерн - Фото: CNN
Џасинда АрдернФото: CNN

Како пише Гардијан, ресторан Олив је већ био пун, па је премијерки и њеном партнеру Кларку Гејфорду речено да морају да сачекају.

- Премијерка Џасинда Ардерн је управо покушла да уђе у Олив и одбијена је јер је кафић пун - написао је на Твитеру корисник по имену Џои.

Твит је пропраћен емотиконом који наговјештава да је корисник ужаснут чињеницом да за премијерку није било мјеста, иако је број посјетилаца у ресторанима ограничен на 100 са најмање метар размака између столова.

Портпарол владе Новог Зеланда изјавио је да је чекање да се уђе у ресторан нешто што свакоме може да се догоди док трају мјере против ширења вируса корона.

- Премијерка каже да ће чекати као и сви остали - рекао је портпарол.

Власник локала је рекао за Њу Зеланд Хералд да није било изузетка када је у питању Ардерн и Гејфорд и потврдио да им менаџер ресторана није дозволио да уђу.

Менаџер је ипак потрчао за њима низ улицу, неколико минута касније када се сто ослободио.

- Јела је и отишла након сат и по. Била је дивна према свим запосленима и била је третирана као обична муштерија - испричао је власник ресторана.