latinica  ћирилица
16/05/2020 |  18:34 | Аутор: Б92

Кирјос поново "ударио" на Ђоковића (ВИДЕО)

Аустралијски тенисер Ник Кирјос је поново говорио о квалитетима Новака Ђоковића.

Кирјос и Мари су били дио Инстаграм "лајва" у којем су се бавили многим темама, уз "барем шест" чаша вина која је попио Аустралијанац.

Једна од тема је био и њихов први сусрет, у Монтреалу 2014. године када је било 6:2, 6:2 за Британца.

- Дао си ми четири гема тог дана. Буквално сам се осјећао као да не знам шта је тенис. Хтио сам да изађем са терена послије прва четири гема - описао је тај меч Кирјос, који је исте године, претходно на Вимблдону, "веома убједљиво" побиједио Надала.

- Очекивао сам више од тебе тог дана - навео је Мари, а Кирјос се надовезао, "И ја сам такође. Али онда си кренуо да ми враћаш сервис, што Рафа није успијевао, и онда сам скапирао да сам у проблему".

Мари је рекао Кирјосу да мисли да се он у тим тренуцима предао, али Ник је узвратио комплиментима.

- Нисам се предао, једноставно си био предобар. Већ сам ти рекао да мислим да је требало да имаш једну од најбољих каријера свих времена, али шта је - ту је - казао је Кирјос, а онда у разговор "убацио" Ђоковића.

- Не желим да ово постане контроверзно, али, искрено, мислим да си бољи од Ђоковића. То је моје мишљење.  Људи на друштвеним мрежама ће видјети ово и рећи, 'Не, Ђоковић је освојио толико и толико Слемова", а ја размишљам - Ђоковић је играо "између двије ватре" када сам ја сервирао, није могао да ми ритернира, а ти си био у фазону да ћеш одаламити лоптицу за винер".

Мари није био сагласан са Ником, те је истакао "да резултати показују другачије", али је Кирјос имао спреман одговор.

- Да, али они прави знају. Ђоковић је покушавао само да бјежи од мог сервиса пољледњих пар пута када смо играли, али ти си ме "јурио". Нисам могао да те промашим лоптицом.