latinica  ћирилица
17/05/2020 |  07:54 ⇒ 10:13 | Аутор: СРНА

Несметано одвијање саобраћаја

Саобраћај се јутрос у Републици Српској и Федерацији одвија без застоја, на појединим дионицама коловози су мокри и клизави, па се возачима савјетује спорија и опрезнија вожња, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.
Стање на путевима - Фото: РТРС
Стање на путевимаФото: РТРС

Возачима се савјетује опрез због кретања вангабаритног превоза на релацијама путева Цапарде-гранични Каракај и Бањ Брдо-гранични прелаз Рача.

Саобраћај је успорен и измијењен на путним правцима на којима се изводе радови. Пролазак возила регулише привремена саобраћајна сигнализација.

Успорено се вози на дионицама Црна Ријека-Бјелајце, Приједор-Козарац гдје је у току санација клизишта, Котор Варош-Ободник, Котор Варош-Кнежево, на улазу у Прњавор гдје је у току изградња кружног тока, Дрињача-Милићи-Власеница, Чатрња – Градишка, Бањалука-Српске Топлице, Угљевик-Главичице у рејону Старог Угљевика Прибој-Лопаре, затим у Прибоју.

Измјене у одвијању саобраћаја актуелне су и на путним правцима Руданка-Добој, Крупац-Богатићи у општинама Источна Илиџа и Трново, Укрина-Горња Вијака, те Шековићи-Цапарде.

У Бањалуци је због санације Градског моста обустављен саобраћај за сва возила, а прелаз ће бити могућ само за пјешаке. Саобраћај је обустављен до 5.00 часова сутра ујутро.

Када је ријеч о ФБиХ, саобраћај је обустављен у тунелу Орманица на магистралном путу Сребреник-Орашје. Сва возила из правца Тузле и Сребреника преусмјеравају се новоизграђеном саобраћајницом у непосредној близини тунела.

Возила из правца Орашја и Градачца преусмјерена на алтернативни правац /раскрсница Орманица-раскрсница Вучковци-Срнице-Буква-регионални пут према Сребренику/. Путничка возила могу користити и саобраћајницу Срнице Доње-Шпионица.

Обустављен је саобраћај и у тунелу Винац на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф, а возила се преусмјеравају на обилазницу око тунела.

Због радова на изградњи траке за спора возила на планинском превоју Комар на магистралном путу Доњи Вакуф-Турбе возила саобраћају наизмјенично, једном траком.

Измјене у одвијању саобраћаја и даље су актуелне на магистралном путу Зеница-Немила, кроз тунел Врандук, као и на дионици ауто-пута Високо-Какањ код Добриње.

На магистралном путу Кладањ-Тузла у мјесту Витаљ због клизишта саобраћа се наизмјенично, уз постављену свјетлосну сигнализацију.

Када је ријеч о граничним прелазима, јутрос нема дужих задржавања. И даље су због вируса корона привремено затворени прелази за погранични саобраћај између БиХ и Хрватске, Србије и Црне Горе.

АМС подсјећа да је у Републици Српској од 22.00 часа до 5.00 часова на снази забрана кретања. /крај/мсб