X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
17/05/2020 |  16:54 ⇒ 18/05/2020 | 07:30 | Извор: РТРС

Требиње: На "Ковид одјељењу" смјештена и породица са шестомјесечном бебом (ФОНО)

На "Ковид одјељењу" Болнице у Требињу налази се 14 пацијената позитивних на вирус корона, међу којима је и породица са шестомјесечном бебом, рекао је љекар са овог одјељења Драган Чичковић.


Болница Требиње - Фото: РТРС
Болница ТребињеФото: РТРС

Чичковић је истакао да је здравствено стање породице са бебом стабилно.

- Данас смо примили шестомјесечну бебу и оба родитеља, сви су позитивни на корона вирус. Родитељи су асимптоматски. Бебу, уз консултацију педијатра, лијечимо од запаљења грла. За сада нема температуре и сва три РТГ снимка плућа су уредна. Они су већ од 13. маја код нас на редовним прегледима, тада су били позитивни отац и мајка, а беба је била негативна. Међутим, 15. маја беба добија температуру, прегледао је поново педијатар, тада је налаз још увијек био негативан, да би се јутрос налаз позитивирао - појаснио је Чичковић.

Он је навео да 12 пацијената има лакшу клиничку слику, а два тежу, док је један пацијент, који је асимпоматски, премјештен у карантин.

Према посљедњем епидемиолошком извјештају, у источној Херцеговини потврђене су двије новообољеле особе од вируса корона и то са подручја општине Гацко.