latinica  ћирилица
18/05/2020 |  12:25 ⇒ 12:52 | Аутор: СРНА

Мркоњић Град: Тунел за дезинфекцију испред Дома здравља

Испред улаза у Дом здравља "Др Јован Рашковић" у Мркоњић Граду постављен је тунел за дезинфекцију, који је овој установи донирао Црвени крст Републике Српске, посредством општинске организације Црвеног крста.
Мркоњић Град - тунел за дезинфекцију - Фото: СРНА
Мркоњић Град - тунел за дезинфекцијуФото: СРНА

Директор Дома здравља Радивој Ерак рекао је новинарима да им је тунел од великог значаја, те да ће и пацијенти и медицинско особље пролазити кроз њега прије уласка у ову установу.

- Епидемија јењава, али још имамо поцијената који су позитивни на вирус корона, тако да је овај тунел добро дошао и надам се да ће бити позитивног ефекта - истакао је Ерак.

Начелник општине Мркоњић Град Дивна Аничић каже да се нада да ће тунел олакашати посао запосленима Дима здравља који штите здравље грађана.

- Захваљујем Црвеном крсту, али и особљу Дома здравља на ажурном раду. Епидемиолошка ситуација је под контролом захваљујућу особљу које је дало велики допринос у борби против вируса корона - нагласила је Аничићева.

Предсједник Општинског одбора Црвеног крста Мркоњић Град Петар Митрић објашњава да је Црвени крст Републике Српске посредством Друштва Црвеног крста БиХ добио од Фондације Кока-кола донацију од неколико тунела, од којих је један уступљен и овој општини.

Епидемиолог Милена Лукић рекла је да су на подручју општине Мркоњић Град у посљедњих неколико дана имали пораст броја обољелих, те да се ради о једном породичном жаришту гдје су имали шест потврђених случајева.

- Они су сви добро и налазе се у републичком карантину у Бањалуци, али имамо и двије женске особе старије животне доби које су хоспитализоване у Универзитетском клиничком центру Српске - навела је Лукићева.

Она је додала да се у кућној изолацији тренутно налази 78 лица, те да је из здравственог надзора изашло 405 лица.