latinica  ћирилица
18/05/2020 |  12:28 ⇒ 20:59 | Аутор: РТРС

У УКЦ Српске постављен мобилни тунел за дезинфекцију (ФОТО/ВИДЕО)

У Универзитетском клиничком центру Српске у Бањалуци, постављен је мобилни тунел за дезинфекцију, донација привредног друштва Космос, које је и произвело овај тунел.
Тунел за дезинфекцију - Фото: РТРС
Тунел за дезинфекцијуФото: РТРС

Ријеч је о донацији вриједној 20.000 марака.

Тунел за дезинфекцију олакшава борбу против вируса корона, функционише на принципу сензора и потпуно је сигуран за здравље људи.

Његова основна намјена је потпуна дезинфекција лица и предмета који прођу кроз тунел.

Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић истакао је да су здравствени радници хероји који су дали немјерљив допринос у борби против вируса корона за здравље и животе људи.

- Опредијелили смо се да тунел донирамо УКЦ-у да бисмо показали солидарност са здравственим радницима. Тунел је резултат рада домаћих стручњака у сарадњи са Владом Српске која показује друштвену одговорност - рекао је Ђокић.

Петар Ђокић, Владо Ђајић и Душан Вјештица (Фото: РТРС)

Генерални директор УКЦ-а Владо Ђајић нагласио је да је ово значајна донација за УКЦ чија је основна намјена потпуна дезинфекција лица и предмета.

- Захвалан сам Космосу и ресорном министарству. Ово је значајна донација за УКЦ којом ће бити спријечен улазак инфекције у централни медицински блок - рекао је Ђајић.

Директор Космоса Душан Вјештица рекао је да тунел за дезинфекцију олакшава борбу против вируса корона, функционише на принципу сензора и потпуно је сигуран за здравље људи.

Шеф тима за праћење мјера и препорука Републичког штаба за ванредне ситуације Ненад Стевандић рекао је да је тунел недостајао УКЦ-у и да је важно што га је произвела домаћа компанија.

- Значајно је што Космос може да произведе тунел за дезинфекцију за здравствене установе у Српској, али и у иностранству ако би поново били угрожени вирусом корона који може мутирати на јесен - рекао је Стевандић.