latinica  ћирилица
18/05/2020 |  13:11 ⇒ 13:36 | Аутор: СРНА

Стигла хуманитарна помоћ из Пољске

На Међународни аеродром у Сарајеву данас је стигла хуманитарна помоћ из Пољске, која се састоји од 50.000 хируршких маски и 1.000 литара течности за дезинфекцију.
Аеродром Сарајево - Фото: klix.ba
Аеродром СарајевоФото: klix.ba

Примопредаји медицинске помоћи присуствовали су амбасадор Пољске у БиХ Јарослав Линденберг и министар безбједности у Савјету министара Фахрудин Радончић.

Линденберг је нагласио да је ову помоћ иницирао предсједник Пољске Анџеј Дуда, те да је упућена путем пољског војног контингентна у оквиру ЕУФОР-а.

- Пристигла медицинска средства одмах ће бити предата Министарству безбједности, које координише дистрибуцију у БиХ. Сљедеће седмице камионима ће стићи 100.000 хируршких маски и 10.000 литара течности - најавио је Линденберг.

Амбасадор Пољске у БиХ је истакао да ће иста таква помоћ стићи и у остале земље западног Балкана, као израз традиционално добрих односа и интереса за земље региона.

- Ово је помоћ наше, европске солидарности - поручио је Линденберг.

Министар безбједности Фахрудин Радончић рекао је да је Савјет министара донио одлуку о тражењу међународне помоћи у циљу спречавања ширења вируса корона, на шта је реаговала пријатељска Пољска.

Захваљујући предсједнику и грађанима Пољске за вриједну донацију, Радончић је истакао да је на овај начин послата порука од једне чланице, али и цијеле ЕУ, да је БиХ земља о којој они и у најтежим тренуцима воде рачуна.