latinica  ћирилица
18/05/2020 |  14:04 | Аутор: СРНА

Совиљ: Свако нека се држи своје ускостручне области

Вршилац дужности директора болнице "Доктор Младен Стојановић" Приједор Мирко Совиљ изјавио је данас да је нарочито важно да је љекар ове здравствене установе имао накнадно два негативна теста након што је једно од претходних тестирања на вирус корона показало позитиван резултат.
Болница Приједор - Фото: РТРС
Болница ПриједорФото: РТРС

- Све друго везано за то, ја заиста не улазим и не могу то коментарисати. Ми смо струка која има своје принципе рада, тих принципа се држимо и, практично, нама је најважније стање пацијента - рекао је Совиљ новинарима у Приједору.

Он је указао на то је у посљедњих седам до десет дана сасвим другачија слика инфекције вирусом корона и да је очито да се дешавају одређене промјене.

- У суштини, то је питање за уску струку, дакле за микробиологе, вирусологе, епидемиологе и тако даље, и, заиста, молио бих да се држимо свако своје ускостручне области и да аргументима и на основу податка доносимо закључке - поручио је Совиљ.

Он је нагласио да је забрањено објављивати имена заражених лица без њихове сагласности.

Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске у петак, 15. маја, саопштило је да је међу лицима позитивним на вирус корона и један љекар приједорске болнице.

Наредна два тестирања показала су негативне резултате и љекар је отпуштен кући након два дана проведена у Студентском дому "Никола Тесла" у Бањалуци.