latinica  ћирилица
18/05/2020 |  14:16 | Аутор: СРНА

Компанија "Филип Морис" донирала 50.000 долара

Компанија "Филип Морис БХ" донирала је Фонду солидарности за обнову Републике Српске 50.000 долара, који ће бити усмјерени за набавку медицинских средстава за борбу против пандемије вируса корона, а у сврху унапређења медицинске његе и заштите.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Уговор о донацији, која у противвриједности званичног средњег курса Централне банке БиХ износи 90.188 КМ, потписали су представници ове компаније и Републичке управе Цивилне заштите, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Влада Републике Српске захваљује компанији "Филип Морис" за издвојену донацију с циљем борбе против новог вируса корона.

У саопштењу се истиче да Влада захваљује и појединцима и привредним субјектима за уплаћене донације у Фонд солидарности за обнову Републике Српске, које су искључиво на добровољној основи, што је лична и хумана одлука сваког појединца у Републици Српској.

- Средства прикупљена посредством Фонда солидарности за обнову Републике Српске биће утрошена за отклањање свих посљедица проузрокованих ширењем новог вируса корона, те за обнову привредног, економског и друштвеног живота у Републици Српској - наводи се у саопштењу.