latinica  ћирилица
18/05/2020 |  15:32 ⇒ 19:59 | Аутор: СРНА

Перовић: Захваљујући Додику, повратак свих држављана БиХ у наредних седам дана

Шеф Представништва Републике Српске у Москви Душко Перовић изјавио је Срни да ће, захваљујући српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, у наредних седам дана бити организован хуманитарни лет, којим ће се у БиХ вратити сви њени грађани који су се у вријеме пандемије вирусом корона затекли у Руској Федерацији.
Душко Перовић - Фото: СРНА
Душко ПеровићФото: СРНА

Перовић је истакао да се Представништву Српске у Москви обратио велики број грађана из Републике Српске - студената, радника и свих других који су се затекли у Русији, а нису могли да се врате.

- Обратио сам се за помоћ српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику, који је одмах рекао да ће то ријешити и организовати хуманитарни лет и то је данас завршено  рекао је Перовић.

Он је додао да ће лет бити организован у наредних седам дана, јер је потребно организовати све људе који се налазе по цијелој Русији и који су међусобно удаљени и по неколико хиљада километара, да би их евакуисали у БиХ.

- Морамо све да их окупимо и превеземо. Српски члан Предсједништва Додик је нагласио да се превоз организује за све држављане БиХ, а не само Републике Српске - навео је Перовић.

Према његовим ријечима, за хуманитарни лет су потребне дозволе Савјета министара, али и руских власти.