latinica  ћирилица
19/05/2020 |  10:55 ⇒ 12:47 | Аутор: СРНА

М. Град: У априлу саобраћајних незгода мање за 44 одсто

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Мркоњић Град у априлу се догодило 14 саобраћајних незгода, што је за 11 незгода или 44 одсто мање у односу на исти период прошле године, рекао је начелник ове управе Милан Милекић.
Конференција за новинаре представника Полицијске управе Мркоњић Град - Фото: СРНА
Конференција за новинаре представника Полицијске управе Мркоњић ГрадФото: СРНА

- Двије незгоде су биле са лакше повријеђеним лицима, док није било незгода са теже повријеђеним и погинулим лицима - рекао је Милекић на данашњој конференцији за новинаре.

Он је навео да је у априлу евидентирано 13 кривичних дјела - десет из области општег, једно из области привредног криминалитета и два према Кривичном закону БиХ.

- Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела износи 92,30 одсто, а коефицијент расвијетљености по непознатом починиоцу 88,88 одсто - нагласио је Милекић.

Према његовим ријечима, у априлу је евидентирано 75 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је више за 65 у односу на упоредни период.

- Било је 78 прекршаја, што је више за 62 прекршаја или 387,5 одсто. До повећања броја нарушавања јавног реда и мира, као и прекршаја, дошло је због спровођења мјера и радњи чији је циљ санкционисање лица која крше одлуке Републичког штаба за ванредне ситуације - каже Милекић.

Он је навео да је евидентиран 71 прекршај према члану 22 Закона о јавном реду и миру /ограничење кретања на одређеном простору/, што чини 91,02 одсто укупног броја прекршаја.

Милекић је нагласио да је у априлу евидентирано и 27 миграната, те да припадници ове управе преузимају све превентивне и оперативне мјере и радње како би та појава била под контролом.