latinica  ћирилица
19/05/2020 |  11:12 | Аутор: СРНА

Новозаражени медицински радници већ изоловани

Петоро новозаражених лица вирусом корона регистрованих у Приједору у посљедња 24 часа су медицинске сестре и техничари са интерног одјељења приједорске болнице који су у изолацији од 12. маја, изјавио је замјеник градоначелника Приједора Александар Миљуш.
Приједор - Фото: РТРС
ПриједорФото: РТРС

- Ријеч је о контактима који се већ налазе у изолацији од 12. маја са рјешењима - рекао је Миљуш новинарима у Приједору након сједнице Штаба за ванредне ситуације града Приједора.

Према његовим ријечима, укупан број заражених лица из Приједора од почетка епидемије је 43, од којих је 25 тренутно заражених, 12 опорављених и шест умрлих.

У кућној изолацији је 326 лица, 1.485 је изашло из здравственог надзора, а у Ковид болници јутрос је 12 пацијената из Приједора, те по један из Козарске Дубице, Новог Града, Оштре Луке и Костајнице.

- Тај вирус има слабљење свог интензитета, односно вируленција му пада, клиничке слике код пацијената су или асимптоматске или су то субфебрилна стања, значи далеко повољније околности него да нам се то дешавало у јеку епидемијског таласа - нагласио је Миљуш.

Он је додао да је једно лице санкционисано због неношења маске, а три због кршења полицијског часа, те да је јуче поподне обављена систематска дезинфекција у јавним установама.