latinica  ћирилица
19/05/2020 |  12:47 | Аутор: СРНА

Галић: Смањење гужви на граничним прелазима са Хрватском

Директор граничне полиције БиХ Зоран Галић рекао је да ће омогућавање транзита теретног саобраћаја преко свих граничних прелаза Хрватске знатно смањити гужве и вишечасовна чекања на граничним прелазима.
Зоран Галић, директор Граничне полиције - Фото: СРНА
Зоран Галић, директор Граничне полицијеФото: СРНА

Галић је појаснио да то значи да се саобраћај за теретна возила приликом улаза и излаза између Хрватске и БиХ може одвијати на сваком граничном прелазу, саопштено је из Граничне полиције БиХ.

- До сада су се, за вријеме рестриктивних мјера поводом пандемије вируса корона, за промет теретних возила користила само три гранична прелаза. Гранична полиција БиХ улаже максималне напоре како би се саобраћај на граничним прелазима неометано одвијао - рекао је Галић.

Из Граничне полиције подсјећају да је 19. марта донесена Одлука о одређеним граничним прелазима преко којих се одвијао транзит теретних возила преко територије Хрватске.

Одлука је донесена на рок од 30 дана, а 18. априла њено важење је продужено на наредних 30 дана, односно до 18. маја, док је од поноћи на снагу ступила нова Одлука о транзиту теретног саобраћаја прек о свих граничних прелаза у Хрватској.