latinica  ћирилица
19/05/2020 |  13:33 | Аутор: Агенције

Волф: Довођење Фетела изгледа примамљиво

Први човјек Мерцедеса Тото Волф рекао је да би довођење Себастијана Фетела са маркетиншке стране био добар потез, али да састав екипе зависи од дугорочних планова.
Себастиан Фетел (фото: www.motorsport.com) -
Себастиан Фетел (фото: www.motorsport.com)

Њемачки возач на крају сезоне напустиће Ферари, а још увијек није познато гдје би могао да настави каријеру.

Према писањима страних медија чак је и крај каријере једна од опција, а и сам је неколико пута спомињао да би могао рано да се повуче. Међутим, чим је објављена вијест о разлазу са тимом из Маранела популарни Себ почео је да се доводи у везу са Мерцедесом.

Возачки тандем у "сребрној стријели" већ неколико сезона успјешно чине Луис Хамилтон и Валтери Ботас.

- Сигурно да би њемачки возач у њемачком ауту била добра маркетиншка стратегија али примарно смо фокусирани на учинак. Себастијан је веома добар али са друге стане ту је и наша дугорочна стратегија коју смо увијек правили у претходних неколико година и Мерцедес нам дозвољава да сами одлучујемо - рекао је Волф за аустријске медије.

Фетелов шеф до краја ове сезоне Матија Биното вјерује да ће Нијемац ипак наставити каријеру, јер сматра да може доста тога да понуди у најбржем циркусу на свијету.

- Што се тиче његове будучности, он још увијек има страст према овом спорту. Жељеће да се врати мада ће имати неколико ствари око којих ће размислити. Ми мислимо на дугорочан пројекат. Провео је шест година у Ферарију и тај тим има посебно мјесто у његовом срцу. Имамо добар однос, међусобно разумијевање око разлога за ову промјену - поручио је Биното.