latinica  ћирилица
19/05/2020 |  13:56 | Аутор: СРНА

Митрополит Амфилохије: Предсједник проповиједа сатанску цркву

Његово високопреосвештенство митрополит црногорско-приморски Амфилохије поручио је данас да предсједник Црне Горе Мило Ђукановић "проповиједа сатанску Цркву и хоће Црну Гору да претвори у демонску, сатанску заједницу".
Митрополит Амфилохије (Фото: Спутник / Радоје Пантовић) -
Митрополит Амфилохије (Фото: Спутник / Радоје Пантовић)

Митрополит Амфилохије је истакао у Цетињском манастиру да безбожници који се одричу ћивота Светога Петра Цетињскога и крштене Црне Горе и свих Црногораца, свих Срба кроз вијекове, хоће да стварају своје сатанске цркве.

Митрополит Амфилохије је навео да власт данас поново "скреће на безбожни, сатански, антибожји, антихристовски пут, антипетровски, антисветосавски, антипетроњегошевски пут, али да је светиња моћна и непролазна".

Подсјетивши на ријечи из "Луче Микрокозме" да "Питагори и Епикуру грабе искру небу божанствену и селе је у скотско мртвило", он је рекао да је то оно што ради данас власт у Црној Гори - сели Црну Гору у скотско мртвило, ништавило и у исто вријеме темељи будућност Црне Горе на богоубилаштву и братоубилаштву, на ономе што је урађено овдје у вријеме и послије Другога свјетскога рата.

- На томе темељити будућност Црне Горе - то може само неко ко је изгубио памет, ко је сатанизован - рекао је митрополит Амфилохије.

Он је у Цетињском манастиру на празник Праведног Јова, преноса моштију Светога Саве и Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца, чија је икона прву пут унијета на данашњи дан у овај свети храм, служио Свету архијерејску литургију, а након тога пререзао славски колач.