latinica  ћирилица
19/05/2020 |  14:42 ⇒ 15:56 | Аутор: СРНА

Подршка Приједлогу ребаланса буџета за ову годину

Одбор за финансије и буџет Народне скупштине Републике Српске дао је сагласност на Приједлог ребаланса буџета Републике Српске за 2020. годину, по хитном поступку, који би требало да буде на дневном реду сутрашње сједнице парламента.
Народна скупштина Републике Српске - Фото: Wikipedia
Народна скупштина Републике СрпскеФото: Wikipedia

Предсједник Одбора Жељка Стојичић изјавила је Срни да очекује да ће овај документ изазвати велику пажњу и расправу у Народној скупштини и да ће бити усвојен, јер је веома битан за све активности које ће се спроводити у Републици Српској како би се криза изазвана епидемијом вируса корона превазишла у најбржем могућем року.

- Сједници је присуствовала већина чланова одбора. Из Министарства финансија су нам изнијели главне елементе садржаја Приједлога ребаланса буџета, као и разлога за његово доношење - рекла је Стојичићева.

Према њеним ријечима, сједници је присуствовао и предсједник Фискалног савјета, који је такође дао своје мишљење о документу.

Влада Републике Српске утврдила је 14. маја приједлог ребаланса републичког буџета којим је он повећан за 188 милиона КМ и износи 3,613 милијарди КМ.