latinica  ћирилица
19/05/2020 |  15:44 ⇒ 15:45 | Аутор: СРНА

Прикупљена обимна документација у случају "Респиратори"

Тим Тужилаштва БиХ континуираним и свакодневним радом на терену прикупио је обимну документацију у предмету "Респиратори", донесена је наредба о спровођењу истраге, те испитано више десетина лица, саопштено је из ове правосудне институције.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: РТРС
Суд и Тужилаштво БиХФото: РТРС

- Према налогу тужилачког тима и у овом тренутку полицијски службеници Агенције за истраге и заштиту БиХ врше одређене активности на прикупљању материјала који је потребан за документовање свих радњи и активности које су битне за наведени предмет - наводи се у саопштењу.

У Тужилаштву су истакли да имају разумијевања за велики интерес јавности и због тога ће је правовремено обавјештавати, водећи рачуна да се не угрози рад на истрази која је у току.

- Морамо истаћи да су нетачни поједини наводи који су се у протекла два дана појавили у медијима, и то да није донесена наредба о спровођењу истраге, да се тражи вјештачење Вибер комуникације у Аустрији, као и други непровјерени наводи који могу нанијети штету раду на предмету - кажу у Тужилаштву.

Све агенције и институције које са тужилаштвом учествују у раду на истрази поступају према упутствима тужилачког тима који руководи истражним радњама и прикупљају доказе, те врше активности према налогу Тужилаштва БиХ.