latinica  ћирилица
19/05/2020 |  15:50 ⇒ 19:44 | Аутор: РТРС

Субвенционисати дио трошкова смјештаја домаћих туриста

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, разговарали су данас о подршци у области туризма и хотелијерства кроз издавање туристичких ваучера, којима ће се субвенционисати дио трошкова смјештаја домаћих туриста на туристичким дестинацијама у Републици Српској.
Вишковић, Додик и Цвијановић - Фото: РТРС
Вишковић, Додик и ЦвијановићФото: РТРС

На састанку у Палати Републике, усаглашено је да се програм реализује посредством Компензационог фонда, а у циљу санирања негативних посљедица епедимије вируса корона, насталих у наведеним областима.

Ова мјера истовремено представља и помоћ грађанима Републике Српске који се опредијеле да дио свог одмора проведу на домаћим туристичким дестинацијама.

Саговорници су закључили да и у времену кризе треба пронаћи прилику, не само за опоравак, већ и додатно јачање и промоцију туристичких потенцијала Републике Српске.

О овој теми биће више ријечи на радном састанку са представницима туристичких организација и хотелијера из Републици Српској, који ће бити одржан у петак, 22. маја у Палати Републике, саопштено је из Кабинета предсједнице Републике Српске.

На састанку је разговарано и о начину раније најављене подршке медијским кућама и новинарима, који су у претходном периоду дали велики доприност у информисању грађана о епидемији.