latinica  ћирилица
19/05/2020 |  17:31 ⇒ 17:46 | Аутор: СРНА

Магазиновић: Избацити домаће судије из Уставног суда БиХ

Посланик СДП-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Саша Магазиновић каже да подржава иницијативу да се из Уставног суда истјерају домаће судије и да све судије буду странци као гарант да то неће бити "страначки послушници".
Саша Магазиновић (фото: SDP BiH / Saša Magazinović) -
Саша Магазиновић (фото: SDP BiH / Saša Magazinović)

- Ако се изузму странци, имаћемо одлучивање као у Дому народа БиХ. Ја сам за избацивање домаћих судија Уставног суда, поготово оних који су на даљинском управљачу страначких шефова - рекао је Магазиновић новинарима, осврћући се на Приједлог закона о Уставном суду БиХ.

Када је ријеч о Приједлогу измјена Закона о ПДВ-у Магазиновић је е најавио да ће га подржати, будући да је такав акт прије три године и сам поднио у име 30.000 привредника.

- Увредљиво је да би такав приједлог требао бити подлога за неке анализе и не знам до када се треба анализирати тако нешто - сматра Магазиновић и додаје да то треба бити трајна мјера.

Он каже да Приједлог измјена Закона о ПДВ-у у прошлом сазиву Савјета министара једногласно није добио подршку, мада неки посланици данас "перу руке" од тог приједлога.

- То што перу руке је њихов проблем - рекао је Магазиновић.

Он каже да "држава узима више него што враћа привредницима када би узели кредите од банака".

Коментаришући најаве да би локални избори у БиХ, најављени за октобар, могли да буду пролонгирани, Магазиновић је оцијенио да је ријеч о намјери да се цијела земља паралише.

- Избори су само један од алата. Постало је јасно да се одгађањем избора и њиховим пролонгирањем од цијеле БиХ почиње правити Мостар, гдје ће једноцифрени број људи одлучивати о буџетима и свим важним одлукама - рекао је Магазиновић.