latinica  ћирилица
19/05/2020 |  22:05 ⇒ 22:07 | Аутор: СРНА

Јерковић: Посјета Броду и разговор са предсједником ХКД "Напредак"

Потпредсједник Републике Српске Јосип Јерковић разговарао је данас у Броду са начелником ове општине Илијом Јовичићем о стању и посљедицама пандемије вируса корона, те је обећао да ће тражити помоћ од Владе Републике Српске за ову локалну заједницу да би се ситуација што прије нормализовала.
Јосип Јерковић - Фото: СРНА
Јосип ЈерковићФото: СРНА

Јерковић и Јовичић су разговарали и о привреди на подручју ове општине, те се сагласили да је потребно урадити још доста тога да би била доведена на задовољавајући ниво.

Јовичић је рекао да је општина Брод у складу са могућностима предузела све превентивне мјере да би тренутна ситуација била под контролом и да би се спријечило ширење болести.

О посљедицама пандемије, потпредсједник Српске данас је у Бањалуци разговарао и са предсједником Хрватског културног друштва /ХКД/ "Напредак" из овог града Ружицом Шевариком.

Саговорници су сагласни да је пандемија нанијела штету повратницима, али и свима који живе у Српској и БиХ, те да и даље треба проналазити могућности како помоћи онима којима је најпотребније.

- Захваљујем Секретаријату за расељена лица и миграције Републике Српске на досадашњој помоћи хрватским повратницима и молим их да се и ове године укључе и помогну у оквиру својих могућности - изјавио је Јерковић.

Јерковићев кабинет, али и ХКД "Напредак" из Бањалуке сваке године социјално угроженим помажу дијелећи пакете са основним потрепштинама, што је био случај и сада.