latinica  ћирилица
20/05/2020 |  09:58 ⇒ 11:39 | Аутор: РТРС

У Приједору хапшењем окончана деветочасовна драма (ФОТО)

Хапшењем је окончана деветочасовна акција приједорске полиције у селу Ништавци код Приједора. Лишен је слободе мушкарац који је прво пуцао на кућу комшије, а онда и на полицију.
Увиђај ПУ Приједор у Ништавцима - Фото: РТРС
Увиђај ПУ Приједор у НиштавцимаФото: РТРС

Полицијској управи Приједор, дана 19. маја 2020. године, пријављено је да је лице Г.Б. из Ништаваца, Град Приједор, употребом ватреног оружја, у мјесту Ништавци, испалио више хитаца у правцу објекта куће лица које је догађај пријавило.

Полиција

Поступајући по пријави, проналаском осумњиченог лица у викенд кући у Ништавцима, исти је у правцу полицијских службеника, испалио више хитаца из ватреног оружја, затворивши се у објекат куће и недозвољавајући приступ - саопштено је на конференцији за новинаре ПУ Приједор.

Увиђај ПУ Приједор у Ништавцима

Незванично сазнајемо, ухапшен је Горан Бијелић (57) из Ништавица код Приједора.

- Мотив овог догађаја за сада је непознат. Захваљујући интеренцији полиције уз подршку САЈ-а нико није повријеђен - истакао је начелник ПУ Приједор Сретоја Вујановић.

Вујановић је рекао да је на лице мјеста упућена патрола полиције која је "потврдила наводе пријаве, на кући утврдила оштећења од употребе ватреног оружја и у једној просторији пронашла пројектил који је пробио прозорско окно".

- Утврђено је из којег правца су дошли пуцњи и полиција се представила, позвала лице, власника куће, да изађе, да се утврде околности, након чега је лице испалило више хитаца према полицијским службеницима и повукло се у породичну кућу, забранивши приступ - прецизирао је Вујановић.

У акцији хапшења Специјална антитерористичка јединица Републике Српске употријебила је и оклопно возило Деспот.

Сретоја Вујановић, начелник ПУ Приједор

Повезане вијести:

Приједор: Ухапшено лице због пуцњаве