latinica  ћирилица
20/05/2020 |  12:10 ⇒ 12:40 | Аутор: РТРС

Вишковић одговорио: Станић искористио муку народа, Вукановић да објасни 40.000 КМ

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да је Српска спремно дочекала пандемију вируса корона, да је поносан на то и да је спреман да одговори на сваку оптужбу опозиције.
Радован Вишковић - Фото: РТРС
Радован ВишковићФото: РТРС

- Поносан сам и као човјек и као премијер што смо успјели исконтролисати овај вирус - рекао је Вишковић одговарајући на критике опозиционих посланика, поручивши да је спреман да одговори на сваку оптужбу опозиције за дјеловање Владе током пандемије вируса корона.

Опозициони посланици Небојша Вукановић и Миладин Станић ометали су говор премијера, због чега их је и предсједник НСРС Недељко Чубриловић упозоравао.

- Све што сам се ја као предсједник Владе окористио у овом ванредном стању спреман сам да дам за лијечење мене и моје породице. Господине Станићу, немојте да причате глупости. Ви сте се окористили о муку овог народа и стекли богатство. Сви који имају неке оптужбе против мене, молим вас да поднесете пријаве већ данас. Спреман сам да одговарам пред истражним органима и пред грађанима. Али, господине Вукановићу, прије него што ја нешто будем објашњавао на суду, замолио бих вас и суд да објасните оних 40.000 КМ које сте носали по Београду - рекао је Вишковић.

Одговарајући на оптужбе у вези покретне болнице, Вишковић је рекао да у Српској нема афера попут оне са респираторима у Федерацији БиХ.

- Оно што је у Федерацији БиХ под истрагом те респираторе сам имао на столу као понуду прије ФБиХ. Нисмо узели у Републици Српској, а знате зашто, не зато јер је премијер паметан или неко од нас. За све један респиратор који је набавила Српска и које је платила сагласност је давао господин Пеђа Ковачевић начелник Клинике за интезивну његу Универзитетско клиниког центра Српске - рекао је премијер Српске.