latinica  ћирилица
20/05/2020 |  16:22 ⇒ 20:46 | Аутор: РТРС

Цвијановићева опозицији: Процијенила сам да бисте били штетни по интересе грађана Српске

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да опозицију приликом доношења уредби са законском снагом није консултовала, јер је процијенила да не би, како каже били конструктиван фактор у доношењу брзих рјешења, те у рјешавању питања важних за грађане.

- Све уредбе донесене су у складу са Уставом. Да вас укључујем, процијенила сам да бисте ми отежали посао као предсједнику Републике. Процијенила сам да бисте опструисали доношење добрих рјешења за привреду и грађање. Процијенила сам да бисте били штетни по интересе здравства и здравственог сектора. Такође, процијенила сам да бисте опструисали доношење уредби којима се омогућава провођење наставног процеса у области основног, средњег и високог образовања - навела је Цвијановићева.

Она је поручила да пред грађанима Српске стоји чисто и да нема чега да се стиди.

- Ви мени да говорите да се стидим, кога, вас, чега? Пред грађанима чисто стојим и за разлику од вас сав свој политички живот сам посветила томе да грађанима буде добро и добила сам прилику да то покажем. У политици имате моменат када само "прљате" некога, али и други моменат који је важнији, а то је када морате показати да знате да радите - рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, опозиција прича и ради шта хоће, говори функционерима Српске да лажу.

- Зашто нисте побиједили на изборима? Шта мислите ко сте ви? Ви можете да кажете да смо ми багра!? Ви сте народни посланици и такво понашање треба да вам служи на част. Шта мене брига шта ви мислите, али када сте у институцијама онда се понашајте у складу са тим, јер шаљете поруку грађанима. До сада сте је посали наопако - рекла је Цвијановићева.

Она је напоменула да опозицији није ништа у интересу и да за све говори да је лоповлук.

- Ми овдје да трпимо ваш терор!? Срам вас било, какви сте ви посланици и ко вам је дао повјерење. Ово је срамота за институције и срам вас било шта овдје добацујете - навела је предсједница Републике.