latinica  ћирилица
20/05/2020 |  23:23 | Аутор: СРНА

Изетбеговић: Ништа није договорено са Човићем

Предсједник СДА Бакир Изетбеговић изјавио је након вечерашњег састанка у резиденцији амбасадора САД Ерика Нелсона да ништа није договорено са предсједником ХДЗ-а Драганом Човићем, али да ће до краја мјесеца бити усвојен буџет и осигурана средства за локалне изборе.
Бакир Изетбеговић (фото: M. Kadrić) -
Бакир Изетбеговић (фото: M. Kadrić)

- Дошао је Човић, повукао старе теме. Амбасадори САД и ЕУ покушавају да се превазиђу неспоразуми, да ствари крену набоље, да се убрза европски пут, да убрзамо кандидатски статус, да се ријеше тренутни проблеми попут блокаде аранжмана ММФ-а. У вези са Мостаром ћемо се наћи сљедеће седмице - рекао је Изетбеговић.

Он каже да ништа није договорено, али како су на трагу када је ријеч о расподјели 330 милиона евра од ММФ-а, преносе федерални медији.

- Још увијек је све тврдо, инсистирамо на томе да се мора поштовати Устав. Не може Савјет министара наредити Федерацији БиХ како ће извршити унутаршњу дистрибацију новца. ФБиХ може да потпуно игнорише то, шта год / министар финансија и трезора у Савјету министара Вјекослав/ Беванда потпише - каже Изетбеговић.

Он је напоменуо да ће сутра бити одржана сједница Савјета министара и да ће до тада разговарати са министрима из СДА и директором Централне банке.

- Покушаћемо нешто ријешити - истакао је Изетбеговић.

Када је ријеч о изборима, он је рекао да мисли да ће бити одржани у новембру.

- Мислим да то треба урадити, да ћемо имати буџет до краја мјесеца и да ћемо имати средства за изборни процес и да ћемо имати у новембру локалне изборе - рекао је Изетбеговић.

Вечерашњем састанку у Сарајеву присуствовао је и шеф Делегације ЕУ у БиХ Јохан Затлер.