latinica  ћирилица
21/05/2020 |  07:27 ⇒ 09:07 | Аутор: СРНА

Савјет министара о нацрту споразума са владом Србије о пограничном промету

Савјет министара данас би требало да стави ван снаге Одлуку о одређивању граничних прелаза за превоз робе у друмском саобраћају у транзиту кроз БиХ, те донесе допуну Одлуке о прописивању додатних услова за улазак странаца у БиХ.
Заједничке институције БиХ (Фото: moderndiplomacy.eu) -
Заједничке институције БиХ (Фото: moderndiplomacy.eu)

Осим раније предложених тачака дневног реда, министри би на приједлог предсједавајућег Савјета министара Зорана Тегелтије требало да размотре и изјасне се о приједлогу одлуке о стављању ван снаге Одлуке о поступању институција БиХ у вези с пријетњом опасности по живот и здравље запослених узрокованих присуством вируса корона.

Предложени дневни ред допуњен је и информацијама о приједлогу Европске комисије о новом оквиру одржавања састанака и рада Посебне групе за реформу јавне управе, те изради прилоза за редовни годишњи извјештај о БиХ.

Раније је на сајту Савјета министара најављено да је за данашњу сједницу предвиђено разматрање нацрта споразума између Савјета министара и Владе Србије о пограничном промету, као и приједлога именовања вршилаца дужности заступника Савјета министара пред Европским судом за људска права.

Почетак сједнице заказан је за 11.00 часова, а не 10.00 часова, како је раније најављено.