latinica  ћирилица
21/05/2020 |  08:31 | Аутор: РТС

Бугари нуде Сјеверномакедонцима заједничку кошаркашку лигу

Како преносе сјеверномакедонски медији, на адресу предсједника тамошњег кошаркашког савеза Пере Антића стигла је понуда из Бугарске за формирање заједничке лиге у кошарци.
Кошарка  (илустрација) -
Кошарка (илустрација)

Наиме, предсједник Бугарске кошаркашке федерације Георги Глучков има идеју за формирањем заједничког такмичења двије државе и то је навео у писму које је послао Антићу, првом човјеку сјеверномакедонске кошарке.

- Желео бих ускоро да разговарама о идеји могућег заједничког такмичења тимова из Бугарске и Македоније, иницијативи за коју мислим да ће привући велику пажњу навијача и медија, али и бити коринса за развој наших клубова - написао је Глучков, уз напомену да то не би значило укидање националних лига двије државе.

Пажњу македонских медија привукао је и други дио тог писма, у којем Глучков честита Антићу на одлуци да прекине првенство Сјеверне Македоније без проглашавања шампиона, која је изазвала велике потресе у тамошњој кошаркашкој заједници.

- Користим ову прилику да вам честитам на одлуци да прекинете првенство без проглашења шампиона, знајући да је то тешка одлука због сукобљених интереса одређених клубова. Ми смо, као и неколико других европских федерација и лига, донијели исту одлуку - додао је Глучков.

Видјећемо какав ће бити одговор Антића и мишљење клубова из Северне Македоније, и да ли је реално формирање нове регионалне лиге на Балкану.