latinica  ћирилица
21/05/2020 |  09:32 ⇒ 09:33 | Аутор: СРНА

Од сутра за улазак у Србију без ПЦР теста и изолације

Влада Србије донијеће данас одлуку да од сутра приликом уласка у Србију више неће бити потребан ПЦР тест, нити изолација, најавила је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић.
ГП Рача - Фото: РТРС
ГП РачаФото: РТРС

- Ми ћемо данас имати сједницу Владе и од сутра неће бити више обавезе ПЦР тестова, нити изолације оних који улазе у нашу земљу, а наши грађани који иду ка неким другим државама ће се понашати у складу са одлукама тих држава - рекла је Михајловићева.

Михајловићева је данас на београдском аеродрому "Никола Тесла" присуствовала првом комерцијалном путничком лету "Ер Србије" за Цирих, чиме је српска авио-компанија обновила путнички саобраћаја послије укидања ванредног стања.

Она је истакла да се послије два мјесеца испраћа први комерцијални лет који ће се из Цириха вратити пун, као и да је "Ер Србија" прва у региону почела с комерцијалним летовима.

- Осим Цириха, биће реализовани летови за Франкфурт, Лондон, Беч, али и Париз, Амстердам, Љубљану, Њујорк и друге градове - изјавила је Михајловићева.

Она је истакла да је ова грана саобраћаја претрпјела велике губитке свуда у свијету и да је до сада штета у Србији више од 70 милиона евра, те да се нада да ће година бити завршена са мање од 200 милиона евра штете у авио-саобраћају.

Директор "Ер Србије" Нејсмит Данкан рекао је да ова компанија данас реализује пет летова, три за Цирих и два за Франкфурт, те најавио нове летове.

- Одушевљени смо због првог комерцијалног лета. Осим Цириха, Лондона, Беча и Франкфурта, крајем месеца летећемо и за Амстердам и Париз, потом и Љубљану, Тиват и друге градове у региону, а од 6. јуна и за Њујорк. Хвала свима за помоћ и подршку - рекао је Данкан.