latinica  ћирилица
21/05/2020 |  10:34 | Аутор: РТРС

Ухапшено лице из Градачца, расвијетљено 10 кривичних дјела

Припадници Полицијске управе Градишка, у сарадњи са полицијом из Модриче и Градачца, ухапсили су лице чији су иницијали Б.И. из Градачца због сумње да је са још једним лицем за којим је расписана потрага починило 10 крађа.
Полиција Српске - Фото: илустрација
Полиција СрпскеФото: илустрација

У саопштењу из Полицијске управе Градишка наводи се да је у претходном периоду ова управа примила више пријава које се односе на извршење кривичних дјела тешких крађа и крађа.

- Ради расвјетљавања ових кривичних дјела, полицијски службеници ове управе спровели су акцију кодног назива `Венто`. Предузимањем низа оперативних и истражних мјера полицијски службеници дошли су до сазнања да се у везу са извршењем ових кривичних дјела могу довести лица из Градачца чији су иницијали Б.И. и В.Е. - наведено је у саопштењу.

У саопштењу се истиче да је Б.И. пронађен и ухапшен, док је за лицем В.Е. расписана потрага.

- У току истраге утврђено је да су ова лица проваљивала у породичне куће и помоћне објекте чији су власници привремено одсутни, као и у возила, након чега су вршили преметачину и том приликом су противправно присвајали различите предмете и новац. Украдени предмети су привремено одузети, те ће послужити као доказ у даљем кривичном поступку - додаје се у саопштењу.

Оперативни радници ове управе и даље предузимају мјере с циљем идентификовања евентуалних саучесника у извршењу ових кривичних дјела, као и на проналаску лица В.Е. за којим је расписана потрага.

О свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука под чијим надзором су предузимане мјере.

Из Полицијске управе Градишка наводе да ће, након комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Бањалука против Б.И. и В.Е. бити поднесен извјештај о откривању кривичног дјела и починиоца због основане сумње да су починили шест тешких крађа, три крађе и једно кривично дјело оштећење и одузимање туђе ствари.