latinica  ћирилица
21/05/2020 |  10:57 | Аутор: СРНА

Бијељина: Новообољело лице средње животне доби

У Бијељини је потврђен још један случај заразе вирусом корона, чиме се број инфицираних особа у Семберији повећао на 14, а сва лица са којима је заражена особа била у контакту већ су тестирана и очекују се резултати, саопштено је из градског Штаба за ванредне ситуације.
Улаз у ургентни блок Бијељинске болнице - Фото: РТРС
Улаз у ургентни блок Бијељинске болницеФото: РТРС

Инфектолог Александра Радојчић рекла је да је пацијент средње животне доби, са једностраном упалом плућа и да је његово опште стање добро.

- Након што је примљен у карантин један, у којем је био изолаван, започели смо терапију, а по доласку резултата теста, који је позитиван, пацијент је премјештен у карантин два - навела је Радојчићева.

Из Болнице "Свети Врачеви" саопшено је да се у карантину у Дому ученика и даље налазе два лица, да је једном од њих први ретест негативан и да ће током дана бити урађен и други ретест.

- У болничкој изолацији налази се шест пацијената, у кућној изолацији пет, а до јутрос смо тестирали укупно 605 особа. Чекамо резултате за девет лица и један ретест - навели су из бијељинске Болнице.

У саопштењу се напомиње да је Републички штаб за ванредне ситуације донио закључак о престанку примјене закључка о спровођењу мјере кућне изолације, који се примјењује од јутрос у 6.00 часова.

Одјељење комуналне полиције, сходно закључку, више не врши контролу лица којима је изречена мјера кућне изолације, додаје се у саопштењу.

Према подацима градског Одсјека за цивилну заштиту, под надзором Хигијенско-епидемиолошке службе Дома здравља Бијељина налазе се 293 лица.

У претходна 24 часа надлежни здравствени инспектор на граничном прелазу Рача издао је 30 рјешења о изолацији, док је на Павловића мосту издато пет рјешења.

Представници Полицијске управе Бијељина издали су четири прекршајна налога за лица која нису користила заштитне маске. Комунална полиција контролисала је 21 лице у изолацији и сва лица су пронађена на својим адресама, наводи се у саопштењу.