latinica  ћирилица
21/05/2020 |  11:25 ⇒ 12:01 | Аутор: СРНА

Пелагићево: Основци добили 52 мини-рачунара

Представници Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске уручили су данас 52 мини-рачунара и пет мини-рутера за ученике Основне школе /ОШ/ "Васо Пелагић" у Пелагићеву, у оквиру пројекта "1.000 за будућност".
Пелагићево - Фото: СРНА
ПелагићевоФото: СРНА

Савјетник министра за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Никола Драговић изјавио је да су уручени мини-рачунари четврте генерације у складу са информацијама о потребама, које су добили од начелника општине и директора основне школе.

- Ову нашу активност наставићемо и у будућности - рекао је Драговић.

Начелник општине Пелагићево Симо Стакић захвалио је за донацију Влади Републике Српске и ресорном министру Срђану Рајчевићу, истичући да ће овај вриједан поклон основцима помоћи у савладавању наставног градива.

Директор ОШ "Васо Пелагић" Олга Лазић навела је да су мини-рачунаре добила 52 ученика из породица слабијег имовинског стања и из вишечланих породица.

- Ученицима ће бити омогућено да лакше прате наставни план и програм - истакла је Лазићева и захвалила за помоћ.

Пројекат "1.000 за будућност" Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске реализује са компанијама "М:тел", "Проинтер" и "Ланако", у 20 општина у Српској.