latinica  ћирилица
21/05/2020 |  13:05 ⇒ 13:14 | Аутор: РТРС

У току уређење обала Врбаса и Врбање (ФОТО)

Комуналне екипе ових дана интензивно раде на уређењу обала ријека Врбас и Врбања у оквиру годишњег плана уређења обала водотокова, саопштено је из бањалучке Градске управе.
Уређивање града - Фото: Facebook
Уређивање градаФото: Facebook

- Временске прилике погодују бујању вегетације и већ у мају смо приморани да кренемо у други круг кошења по насељима и уз саобраћајнице, а ради се и на уређењу живих ограда - кажу у надлежном Одјељењу за комуналне послове.

Из Одјељења наводе да се упоредо са овим пословима ради и на уређењу насипа, кошењу траве и корова, на потезу од од Црног вира до ушћа Врбање у Врбас.

ФОТО: Срна

- У оквиру ових радова уредиће се и дио обале између насипа и воде, посебно на дијелу ушћа које је популарно међу излетницима. По завршетку, машине и радници наставиће уређење насипа на Врбасу у насељу Кумсале, а затим и дијела обала Црквене - наводе из надлежног одјељења.

У оквиру редовног одржавања обала и насипа, до сада су покошене обале ријеке Врбас у централној зони, Широке ријеке од магистралног пута до ушћа у Врбас у насељу Дервиши, обале ријеке Сутурлије, те још неколико мањих водотокова на подручју Бањалуке.