latinica  ћирилица
21/05/2020 |  13:24 | Аутор: СРНА

Лукач: Технику користимо у складу са законом

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач рекао је данас у Народној скупштини да се у Министарству унутрашњих послова /МУП/ техника користи у складу са законом.
Драган Лукач - Фото: РТРС
Драган ЛукачФото: РТРС

Лукач је истакао да МУП технику не користи противзаконито и без тужилачке и судске одлуке.

- Она се користи у складу са законом и за борбу против организованог криминала и тероризма. Нема потребе да неко дође под балкон са комбијем и техником да би снимао, јер се не може снимати кроз зидове - рекао је Лукач у парламенту у реплици посланику ПДП-а Перици Бундалу који је рекао да је бијели комби 25. и 27. децембра прошле године био пред зградом Предсједништва ПДП-а, те испод његовог стана.

Он каже да су смијешни наводи Бундала да му је неко дошао под балкон да би га снимао и да то сигурно није нико из МУП-а.

- Ви сте, Бундало, били министар унутрашњих послова и сигурно је да сте били информисани како се користи техника у МУП-у. За причу морате имати доказ, а спреман сам и стојим на располагању да ријешимо све дилеме. Зашто нисте позвали полицију ако сматрате да вас неко угрожава и позивам посланике да пријаве полицији ако сумњају на било шта - рекао је Лукач.

Бундало је рекао да је бијели комби 25. и 27. децембра био пред зградом Предсједништва ПДП-а, те испод његовог стана и упитао шта се радило.

- Имам снимке, чак и видео снимке, а о овом први пут јавно говорим - навео је Бундало.