latinica  ћирилица
21/05/2020 |  13:27 ⇒ 13:28 | Аутор: СРНА

"Нетачно писање Журнала о средствима за изградњу станова за избјегле"

Републички секретаријат за расељена лица и миграције саопштио је да је у тексту портала "Журнал" изнесен низ тенденциозних, непровјерених и нетачних информација, а које се односе на додатна средства за реализацију пројеката изградње станова за избјегле и расељене у Броду и Градишци.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Из Републичког секретаријата истичу да вриједност додатних средстава која су одобрена и уговорена износи укупно 26.000 КМ, односно 16.500 КМ за Брод и 9.500 КМ за Градишку, а не 90.000 КМ, како је наведено у тексту Журнала.

У саопштењу се наводи да су ова средства одобрена због непредвиђених околности на градилиштима, а не "лоших пројеката", како пише у тексту "Аћићева рука поново у буџету: нових 90.000 КМ за поправке лоших пројеката".

- Све процедуре јавних набавки спроведене су у складу са Законом о јавним набавкама БиХ, а сви уговори за изградњу наведених објеката, као и за извођење додатних/непредвиђених радова, прошли су процедуре давања сагласности и одобрења свих партнера у пројекту, односно потписника уговора /Републичког секретаријата за расељена лица и миграције, Министарства за људска права и избјеглице БиХ и Фонда за повратак БиХ/, Надзорног органа и Развојне банке Савјета Европе, те су било какве неправилности у спровођењу јавних набавки искључене - наводи се у саопштењу.

Из Републичког секретаријата су позвали уреднике и запослене у Журналу да их убудуће, прије објављивања оваквих или сличних текстова, контактирају да би добили тачне и вјеродостојне информације, а с циљем објективног информисања јавности.