latinica  ћирилица
21/05/2020 |  13:40 | Аутор: СРНА

Чубриловић: За вријеме ванредног стања урађено најбоље што се могло

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је да је било немогуће да парламент ради у вријеме ванредног стања.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- То је просто било немогуће. Није било тога ко ће на себе да преузме одговорност да на једном мјесту држи 120 до 150 људи. Могли смо постати нови кластер јер би људи долазили из разних крајева Српске - рекао је Чубриловић у Народној скупштини током расправе о Приједлогу одлуке о укидању ванредног стања у Републици Српској.

Предсједник парламента је рекао да је ванредно стање дало могућност да се брже доносе нека рјешења са законском снагом да би живот могао да се одвија нормално.

- Предсједник Републике Српске, Влада, кризни штабови и сви остали нису учинили ниједну грешку за вријеме ванредног стања. Чињеница је да је урађено најбоље што се у том тренутку могло - истакао је Чубриловић.

Чубриловић је рекао да је чињеница да су сви - од медицинских радника као стручних консултаната, преко кризних штабова, Владе и предсједника Републике, уз његову и сагласност предсједника Комисије за законодавство, доносили најбоља могућа рјешења.

- Та рјешења имају подлогу у Уставу Републике Српске и имају снагу закона. За вријеме ванредног стања, које је уведено усљед епидемије вируса корона, урађено је најбоље што се могло - закључио је Чубриловић.