latinica  ћирилица
21/05/2020 |  14:42 | Аутор: СРНА

Брчко: За субвенције привредницима 2,3 милиона KM

Влада Брчко дистрикта усвојила је данас на ванредниј сједници одлуку о издвајању 2.313.179 КМ на име субвенција за 1.676 привредника који су претрпјели штету због епидемије вируса корона јер им је одлуком кризног штаба рад био обустављен.
Влада Брчко Дистрикта - Фото: РТРС
Влада Брчко ДистриктаФото: РТРС

Шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу у Влади дистрикта Перо Гудељевић рекао је новинарима да је издвојено 55 одсто планираног новца за помоћ привреди, намијењеног за 75 одсто привредника који су конкурисали за ова средства.

Одлуком ће бити обухваћена и 6.224 радна мјеста или 65 одсто од укупног броја радника.

Градоначелник Брчког Синиша Милић раније је рекао Срни да је Влада приоритетно одобрила исплату субвенција за најнижу бруто плату за све пословне субјекте којима је био забрањен рад наредбама Штаба за заштиту и спасавање, као и субјектима који су поднијели захтјеве да им се субвенционише 30 одсто пореза и доприноса на плате.

Милић је истакао да је нелогично да у истој дјелатности постоје субјекти који су остварили права на дио средстава и они који полажу права да им се субвенција исплати у пуном износу, те да је због тога списак враћен на поновну анализу Комисији која ће, у сарадњи са Инспекцијом и Пореском управом, извршити контролу достављене документације.