latinica  ћирилица
21/05/2020 |  14:46 ⇒ 14:46 | Аутор: СРНА

Арлов: Хуманост грађана Српске није престала ни током епидемије

Пет стипендија за дјецу из социјално угрожених породица на Косову и Метохији биће уручено почетком јуна, рекао је Срни предсједник Одбора Републике Српске за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорад Арлов.
Милорад Арлов (фото: tvmost.info) -
Милорад Арлов (фото: tvmost.info)

- Донатори су средства давно уплатили, али стипендије нису предате усљед забране кретања због вируса корона. Планирам да првих дана јуна посјетим Косово и Метохију и уручим стипендије и предам специфичан поклон који је Вукашин Танасијевић из Требиња обезбиједио за дванаестогодишњу Андријану Перић из села Дорње Мочаре, код Косовске Каменице - рекао је Арлов.

Он је навео да је породица Танасијевић прошле године у оквиру акције "Спојимо дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске" била домаћин малој Андријани и скромним поклоном настоје да јој пошаљу поруку да су спремни и с радошћу чекају да је угосте и ове године уколико буде дозвољено кретање ученика.

- Контактирао нас је Вукашин и замолио да му учинимо велику услугу да поклон предамо малој Андријани, што сам одмах прихватио и сада већ могу да најавим да ћу уручење стипендија и поклона Андријани обавити у манастиру Грачаница - рекао је Арлов.

Он је навео да је у овогодишњој акцији "Спојимо српску дјецу са Косова и Метохије и Републике Српске" више од 1.100 дјеце са наставницима и 50 дјеце са посебним потребама из удружења "Подржи ме" требало да проведе седам дана код вршњака у 21 општини у Републици Српској.

Арлов је навео да је данас упутио молбу министру просвјете Републике Српске Наталији Тривић за пријем, на којем би јој била уручена захвалница Дневног центра "Подржи ме - 9. јануар" у знак захвалности Влади Српске и ученицима основних и средњих школа из Српске за подршку великој хуманитарној акцији која је спроведена прошле јесени у Српској.

- Завршетак радова на изградњи Дневног центра био је планиран за Преображење ове године, али ће, вјероватно, датум због епидемије бити мало помјерен - навео је Арлов и подсјетио да је 1. до 31. маја траје хуманитарна акција посредством хуманитарног броја "М:тела" 1412 како била прикупљена недостајућа средства за градњу и опремање Дневног центра у Косовској Митровици.

Активности Одбора и хуманост Срба из Српске, како је навео Арлов, ниједног тренутка, упркос епидемији вируса корона, није стала и неће стати све док се Срби и свештенство и монаштво на Косову и Метохији суочавају са голом егзистенцијом.