latinica  ћирилица
21/05/2020 |  15:44 | Аутор: СРНА

Вучић: Радити на добрим сусједским односима за стабилизацију региона

Предсједник Србије Александар Вучић и амбасадори земаља Квинте - САД, Велике Британије, Француске, Италије и Њемачке, те шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици, оцијенили су да треба радити на добрим сусједским односима с циљем пуне стабилизације политичких прилика у региону.
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол) -
Александар Вучић (Фото: Предсједништво Србије/Димитрије Гол)

На састанку у Београду, на којем је било ријечи о европским интеграцијама Србије, предстојећим изборима и ситуацији у региону, закључено је да је важно да избори у Србији буду одржани у доброј изборној атмосфери.

Саговорници су истакли да је важно и да све странке имају фер кампању, као и да гласачи буду мотивисани да изађу у што већем броју, саопштен је из прес-службе предсједника Србије.

Тема разговора био је и прошлоседмични видео-конференцијски састанак ЕУ - западни Балкан, као и застој дијалога са Приштином, владавина права и ситуација у региону.

Амбасадори земаља Квинте и шеф Делегације ЕУ изразили су задовољство борбом против заразне болести ковид-19.

Вучић је захвалио за помоћ ЕУ и САД, коју је Србија добила током пандемије, и обавијестио амбасадоре о економској ситуацији и програму за опоравак привреде након пандемије.