latinica  ћирилица
21/05/2020 |  16:21 ⇒ 16:29 | Аутор: СРНА

Власеница: Организовано пошумљавање храстом

На подручју Власенице данас је организована акција пошумљавања садницама храста, у оквиру пројекта Подршка социо-економској стабилности западног Балкана 2019-2020, који реализују општина Власеница и њемачка невладина организација Хелп.
Власеница - пошумљавање - Фото: СРНА
Власеница - пошумљавањеФото: СРНА

Акција је реализована на локалитету Обера, уз подршку волонтера и корисника пројекта, ученика и професора Шумарско-техничке школе у СШЦ "Милорад Влачић" и Шумског газдинства Бирач из Власенице.

Представник организације Хелп Шемсудин Маљевић, који је присуствовао данашњој акцији у Власеници, рекао је да је то једна од активности поводом обиљежавања 25 година рада ове њемачке организације, те напоменуо да ће пошумљавање организовати и у Јабланици и Љубињу.

- Укупно ћемо посадити око 8.000 садница, што је једна од активности које спроводимо у овим општинама - еколошки дио - изјавио је Маљевић.

Професор стручних предмета у Шумарско-техничкој школи Пајисија Петровић каже да је ова акција дио практичне наставе ученика те школе.

- Ученици су се радо одазвали, иако је ово вријеме када је у току онлајн настава, али уз разумијевање професора и управе школе, ученицима је дато зелено свјетло да иду на терен - навео је Петровић.

Двадесет корисника са подручја општине Власеница кроз овај пројекат биће подржано у виду додјеле материјално-техничких средстава потребних за покретање приватне дјелатности.

Вриједност пројектаје 85.800 КМ, а финансирају га Влада Њемачке и општина Власеница, уз учешће корисника.